Blueberry Cheese tart

Tart Shell
  • 125 gram butter
  • 50 gram gula aising
  • 1biji kuning telur
  • 250 gram tepung gandum
  • 1tspn esen vanila
  • Pewarna makanan
Cream Cheese
  • 250 gram cream cheese
  • 60 gram gula kastor
  • 1biji kuning telur
  • Esen vanila
  • 1 tbsl butter
Perasa
  • Blueberry Jem

Cara Membuat

  1. Kacau butter dan gula aising hingga sebati. Butter hendaklah mencapai suhu bilik dan DILARANG kacau hingga kembang.
  2. Masukkan kuning telur, esen vanila dan pewarna. Kacau sebati.
  3. Masukkan tepung dan uli hingga menjadi doh yg lembut.
  4. Masukkan doh ke dalam acuan tart dan bakar 125 selama 20 minit.
  5. Pada bekas lain, satukan cream cheese dan gula ke dalam bekas lalu pukul sehingga kembang. Cream cheese DILARANG mencapai pada suhu bilik.
  6. Masukkan kuning telur, butter dan esen vanila. Pukul hingga kembang.
  7. Paipkan sedikit blueberry jem ke dalam tart shell dan penuhkan dengan cream cheese. Corakkan atas cream cheese dan bakar 120 selama 15 min. Sedia dihidang.
untuk maklumat lebih lanjut boleh kunjungi blog http://hasyanaurah.com/2016/08/resepi-blueberry-cheese-tart.html

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Kek Batik.

Oreo cheese cake!

Kek Red Velvet